artikel headerimage

19/10/2021

Ducati presenteert de nieuwe Multistrada V2: het plezier van reizen, elke dag

De Multistrada V2 is het instapmodel tot het Multistrada universum: een comfortabele, prettig rijdende, veelzijdige en technologisch geavanceerde tweecilinder motorfiets. 5 kg lichter dan de vorige versie en met een verbeterde ergonomie is de Multistrada V2 de perfecte motorfiets om elke dag de schoonheid van reizen te ervaren. De motorfiets zal vanaf half november 2021 bij de officiële Ducati dealers verkrijgbaar zijn, ook in een 35-kW versie voor rijders met een A2 rijbewijs.

De eerste aflevering van de Ducati World Première 2022 webserie is door de fabrikant uit Borgo Panigale gewijd aan de wereld van het reizen, met de presentatie van de nieuwe Multistrada V2: de ideale motorfiets om van elke route te genieten, veelzijdig in het dagelijks gebruik en in de stad, altijd met de sportiviteit en onmiskenbare stijl die elke Ducati kenmerkt.

Met het Multistrada V2 project, heeft het bedrijf uit Borgo Panigale gewerkt aan de verdere evolutie van de tweecilinder van de Ducati dual bikes familie, met het creëren van een 360° motorfiets, die intuïtiever, comfortabeler, leuker en toegankelijker is. De nieuwe Multistrada V2 is een technologisch geavanceerde motorfiets, met een zeer compleet elektronisch pakket en vertegenwoordigt de perfecte toegang tot het Ducati touring universum, mede dankzij de introductie van de 35-kW versie voor rijders met een A2 rijbewijs.

Tijdens de ontwikkelingsfases van deze motorfiets waren de belangrijkste aandachtspunten ergonomie, gewichtsvermindering, updates van het motorblok en een reeks upgrades die de filosofie van "voortdurende verbetering" volgen. Het design van de Multistrada V2 is elegant en sportief tegelijk, perfect in lijn met de stilistische en herkenbare machines uit de Borgo Panigale familie van dual bikes. Een stijl die wordt gekenmerkt door vloeiende lijnen, strakke oppervlakken en de karakteristieke en kenmerkende balans tussen het belangrijke voorvolume en de slankheid en lichtheid van de achterzijde. De Multistrada V2 is ook voorzien van nieuwe, verfijnde graphics, waarop de naam van de motorfiets aan beide zijden is afgebeeld.

De nieuwe Multistrada V2 is uitgerust met de nieuwste evolutie van de 937 cc Testastretta 11° unit. Het desmodromische motorblok, vier kleppen per cilinder, watergekoeld, levert 113 pk en ongeveer 10 kgm maximumkoppel* . Deze tweecilinder is zeer lineair, handelbaar en soepel bij lage toerentallen, en is uitgerust met een koppel dat altijd paraat en krachtig is, dat indien nodig Ducati's typische sportieve en adrenaline-pompende karakter kan losmaken. Consistent en robuust, het motorblok heeft verlengde onderhoudsintervallen, waarbij olie verversen elke 15.000 km nodig is en klepspeling controle elke 30.000 km. De evolutie van de Testastretta 11° die op de nieuwe Multistrada V2 is gemonteerd, omvat belangrijke verbeteringen: nieuwe drijfstangen, nieuwe hydraulische 8-schijvenkoppeling en een vernieuwde versnellingsbak, die een grotere soepelheid en precisie bij het schakelen garandeert en ook het inschakelen van neutraal vergemakkelijkt.

Een nog merkbaarder vooruitgang in het gebruik in combinatie met de quick shifter, nu met een verder geoptimaliseerde bedieningsstrategie. Het chassis van de motorfiets is wendbaar en intuïtief, met een 19" voorwiel dat zorgt voor een soepele, comfortabele rit, altijd met het juiste niveau van reactievermogen en precisie. De motorfiets is uiterst veelzijdig en is ook ideaal voor gebruik in de stad, dankzij de effectiviteit van het Ducati Skyhook Suspension EVO semi-actieve veersysteem (standaard op de S-versie), dat ruwheid en oneffenheden van de ondergrond kan absorberen en altijd de ideale afstelling van het voertuig garandeert, waardoor de veiligheid en het comfort worden verbeterd.

Er is belangrijk ontwikkelingswerk verricht aan de ergonomie van de motorfiets, om deze comfortabeler en intuïtiever te maken, zodat elke rijder zich in elke situatie op zijn gemak voelt. De hoogte is teruggebracht tot 830 mm, met een nieuw ontworpen vorm van het zadel dat nu smaller en compacter is tussen de benen van de rijder, zodat u gemakkelijk met uw voeten de grond kunt raken dankzij een binnenbeen lengte van slechts 1790 mm. Deze veranderingen zorgen voor veiligheid wanneer de motorfiets stilstaat en verbeteren het vertrouwen bij het manoeuvreren op lage snelheid, zelfs met een passagier en volle koffers. Bovendien zijn in de Ducati Performance catalogus een laag zadel en een verlaagde ophangingskit verkrijgbaar die, gecombineerd, een hoogte van 790mm mogelijk maken. Het verbeteren van het zadel was ook gericht op het rijcomfort: de nieuwe vorm van het zadel biedt een vlak gebied dat de rijder bewegingsvrijheid in de lengterichting garandeert, waardoor het comfortniveau wordt verbeterd en iedereen de optimale positie kan vinden. De rijpositie is nu comfortabeler met de nieuwe voetsteunen die zijn overgenomen van de Multistrada V4 en die, dankzij een 10 mm grotere afstand tot het zadel, ook langere rijders de juiste hoeveelheid ruimte bieden, waardoor ze hun benen niet overmatig hoeven te buigen en dus een rustgevende houding tijdens lange ritten mogelijk maken.

Een ander belangrijk punt van verbetering is de verlaging van het gewicht van de motorfiets, die door werkzaamheden aan vele elementen heeft geleid tot een gewichtsbesparing van 5 kg ten opzichte van de Multistrada 950. De update van het motorblok heeft een besparing van ongeveer 2 kg opgeleverd, inclusief de koppeling (1,5 kg) en zijn deksel, de versnellingsbaktrommel en de drijfstangen. Verschillende onderdelen van het voertuig zijn lichter gemaakt, waaronder de spiegels, die zijn afgeleid van de Multistrada V4, het hart van de voorremschijven en de velgen: de nieuwe Multistrada V2 is uitgevoerd met velgen die zijn afgeleid van de Multistrada V4 en die ongeveer 1,7 kg lichter zijn, wat een belangrijke verbetering van het dynamische gedrag van het voertuig oplevert. Spaakwielen zijn ook beschikbaar in de Ducati Performance catalogus, die ook aanzienlijk lichter zijn ten opzichte van de vorige versie.

De Multistrada V2 is standaard uitgerust met een state-of-the-art elektronisch pakket dat alles biedt wat u nodig heeft om comfortabel en veilig te reizen. Het pakket omvat ABS Cornering, dat een hoge mate van veiligheid garandeert tijdens het remmen, zelfs in bochten, Vehicle Hold Control, dat het wegrijden op hellende wegen vergemakkelijkt, Ducati Traction Control, de vier Riding Modes (Sport, Touring, Urban, Enduro) die volledig instelbaar zijn door de gebruiker en het nieuwe Ducati Brake Light systeem dat, in geval van plotseling remmen, automatisch het knipperen van het achterlicht activeert om de situatie van plotseling afremmen op de juiste manier aan te geven. Met de S versie wordt de reis 5-sterren dankzij een benchmark full-optional pakket voor het segment, dat de toevoeging van de Skyhook electronic suspension, Cruise Control, full-LED koplamp uitgerust met Ducati Cornering Lights functie die de verlichting van de rijbaan optimaliseert op basis van de helling van de motorfiets, Ducati Quick Shift Up & Down, Hands Free systeem, een hoge resolutie 5 "kleuren TFT dashboard met intuïtieve interface en verlichte handgrepen omvat. Het kleurengamma bestaat uit de klassieke "Ducati Red" kleur met zwarte velgen, beschikbaar voor zowel de Multistrada V2 als de Multistrada V2 S, samen met de nieuwe "Street Grey" kleurstelling met zwart frame en "GP Red" velgen, die alleen beschikbaar is voor de versie S.

Voor de Multistrada V2-familie zijn er twee uitrustingsniveaus die rechtstreeks bij de fabriek kunnen worden besteld. De Essential-trim is beschikbaar voor zowel de Multistrada V2 als de Multistrada V2 S, terwijl de Travel-trim, met zijtassen, verwarmde handvatten en middenbok, alleen voor de S-versie kan worden besteld.

De Multistrada V2 zal verkrijgbaar zijn vanaf half november 2021 vanaf 14.790 Euro. De Ducati Performance catalogusbevat ook een reeks van speciaal ontworpen accessoires om het karakter en de kwaliteiten van de Multistrada V2 te versterken. Op alle modellen van de Multistrada familie, biedt Ducati de exclusieve "4Ever Multistrada" garantie, geldig voor 4 jaar met onbeperkt aantal kilometers, die vertrouwt op de service aangeboden door het gehele netwerk van dealers van het in Bologna gevestigde bedrijf.

De dynamische video waarin de Multistrada V2 wordt gepresenteerd, gefilmd op de wegen van Toscane in volledige "Extraordinary Journey" stijl, is beschikbaar op het Ducati YouTube kanaal.