artikel headerimage

10/6/2021

Nieuwe "Black and Steel" versie van de Diavel 1260 S

Ducati verrijkt de Diavel 1260 familie voor het modeljaar 2022 met de presentatie van de nieuwe Diavel 1260 S "Black and Steel", die vanaf eind juli 2021 bij de dealers verkrijgbaar zal zijn .

Na de lancering van de speciale Diavel 1260 Lamborghini versie in november 2020, gemaakt in samenwerking met de autofabrikant uit Sant'Agata Bolognese, breidt Ducati de Diavel 1260 familie verder uit met de komst van deze nieuwe motorfiets, die is geïnspireerd op het concept van de Diavel "Materico" die in 2019 werd gepresenteerd ter gelegenheid van het "Beautiful Boldness / Visionary Design" evenement tijdens de Milan Design Week en vervolgens werd tentoongesteld op MOARD (Motorcycle Art & Design), een tentoonstelling gewijd aan tweewieler design.

De kleurstelling van de Diavel 1260 S "Black and Steel" wordt gekenmerkt door de keuze van asymmetrische en verfijnde graphics die glanzend grijs en matzwart als hoofdkleuren combineren, waaraan sportieve accenten in geel zijn toegevoegd, waaronder het frame, het onderste deel van de achterzijde, de speciale zadelbadge en enkele details van de motorfiets.

Van 10 tot 13 juni zal de nieuwe Diavel 1260 S "Black and Steel" worden tentoongesteld als wereldpremière op de 2021 editie van de MIMO Motor Show. Enthousiastelingen zullen hem kunnen bewonderen in de prestigieuze setting van de Piazza Duomo in Milaan en de presentatieparade van de motorfiets bijwonen, die zal worden bijgewoond door de Director van het Centro Stile Ducati Andrea Ferraresi."De Ducati Diavel 1260 familie, synoniem voor stijl, innovatie en prestaties, heeft prestigieuze internationale design awards gewonnen zoals de "Red Dot Award" en de "Good Design Award". We zijn erg blij om deze nieuwe versie in Milaan te presenteren, een stad die altijd een benchmark in deze sector is geweest." verklaarde Andrea Ferraresi. "De Diavel 1260 S "Black and Steel" is een motorfiets die niet onopgemerkt blijft. Zijn asymmetrische graphics, het contrast tussen matzwart, grijs en de gele accenten zijn ontworpen om de kracht, het design en de sportiviteit van deze motorfiets te versterken."

Onconventioneel en onmiskenbaar combineert de Diavel 1260 de prestaties van een maxi-naked met de ergonomie en het comfort van een muscle cruiser. Het kloppend hart van de motorfiets is het 1262 cc Testastretta DVT motorblok die 162 pk levert bij 9.500 tpm met een vlakke en volle koppelcurve, die indrukwekkende acceleraties mogelijk maakt en tegelijkertijd regelmaat biedt bij lage toerentallen, ideaal voor dagelijks gebruik of om te toeren. Het chassis, dat wordt gekenmerkt door de opvallende 240 mm achterband, garandeert de rijder verrassende niveaus van hanteerbaarheid en hellingshoeken, gecombineerd met een goed niveau van comfort.De Diavel 1260 S "Black and Steel" is verkrijgbaar voor 24.990 Euro. Naast deze nieuwe kleurstelling is de S-versie er in de kleur Thrilling Black & Dark Stealth met rood frame en zwarte velgen. De standaardversie is verkrijgbaar in de kleur Dark Stealth met zwart frame en zwarte velgen. Op de Ducati.com website is er de "Configurator" sectie die het mogelijk maakt om de Diavel uitgerust met uw favoriete Ducati Performance accessoires te bekijken op het scherm van uw PC, tablet of smartphone en om de aangepaste versie te delen met de dichtstbijzijnde dealer om een testrit te boeken.